3 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
0,75 dl florsocker
3 dl socker
4 tsk rivet citronskal
3 msk citronjuice
1 tsk bakpulver
2 ägg
0,5 tsk salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, smör och florsocker i en bunke. Sprid ut blandningen på en plåt med höga kanter. Tjockleken ska vara 1,5 - 2 cm. Grädda botten i mitten av ugnen ca 20 minuter.
3. Vispa ihop socker, citronskal, citronjuice, bakpulver, salt och ägg med elvisp tills smeten blivit luftig. Häll den över den nygräddade bottnen. Grädda ytterligare 25 - 30 minuter eller tills ytan blivit fast.
4. Låt svalna och skär upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…