Placeholder

Citronrutor

Ingredienser

3 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
0,75 dl florsocker
3 dl socker
4 tsk rivet citronskal
3 msk citronjuice
1 tsk bakpulver
2 ägg
0,5 tsk salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, smör och florsocker i en bunke. Sprid ut blandningen på en plåt med höga kanter. Tjockleken ska vara 1,5 - 2 cm. Grädda botten i mitten av ugnen ca 20 minuter.

3. Vispa ihop socker, citronskal, citronjuice, bakpulver, salt och ägg med elvisp tills smeten blivit luftig. Häll den över den nygräddade bottnen. Grädda ytterligare 25 - 30 minuter eller tills ytan blivit fast.

4. Låt svalna och skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.