Placeholder

Citronöverraskning

Ingredienser

Rivet skal av 1 citron
2 - 3 msk pressad citron
2 ägg
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
0,5 dl grädde

Hallonsås:
5 dl färska hallon
eller 1 pkt djupfrysta, 225 g
ca 1 msk florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Tvätta citronen och riv det gula på skalet. Pressa ur saften. Separera äggen. Blanda skal, saft, äggulor, socker, vetemjöl, mjölk och grädde till en jämn smet.

3. Vispa äggvitorna till skum och vänd ned dem i smeten. Häll i en smord, ugnssäker form och grädda i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter.

4. Mosa färska eller tinade hallon genom sil eller i matberedare och sila bort kärnorna. Smaksätt med florsocker om det behövs. Spara ev några hallon till garnering.

5. Servera citronpuddingen varm med den kalla hallonsåsen.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr