4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
eller 4 krm vaniljarom
125 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,25 dl filmjölk
1 dl lemon curd
rivet skal och saft av 1 citron
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa socker och smör tills det blir vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar.
3. Rör i filmjölk och citronsaft och -skal. Vänd försiktigt ned mjölblandningen och rör om så att det blandas ordentligt.
4. Klicka ut smeten i muffinsformar till hälften. Lägg 2 tsk lemon curd i varje, fyll upp med smet till 3/4 och grädda muffinsen i mitten av ugnen 12 - 15 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng