Placeholder

Citronmousse med söta jordgubbar

Ingredienser

2 blad gelatin
1 burk lemon curd
rivet skal av 1 citron
saft av 0,5 citron
saft av 0,5 - 1 apelsin
ev 2 msk apelsinlikör
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten. Rör samman lemon curd, citronskal, citronsaft och apelsinsaft i en bunke. Rör krämen pösig och smaka ev av med likör.

2. Vispa grädden till mjukt skum, inte för fast, och blanda med krämen.

3. Krama ur gelatinbladen och smält dem. Rör ned dem i krämen i en fin stråle. Fyll moussen i portionsskålar och ställ dem i kylen till servering

4. Servera med söta jordgubbar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.