Mördeg:
2,5 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
Citronfyllning:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
finrivet skal av 1 citron
0,75 dl färskpressad citronsaft
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Klä formen med degen och ställ i kylskåpet minst 30 minuter.
3. Riv mandelmassan och tillsätt smöret. Rör till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör massan slät mellan varje. Vänd sist ned mjöl och bakpulver.
4. Bred ut mandelsmeten jämnt i mördegsskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
5. Vispa samman ägg och socker helt lätt till citronfyllningen. Tillsätt ingredienserna och rör smeten slät.
6. Ta ut kakan ur ugnen och häll över citronfyllningen. Ställ tillbaka i ugnen och grädda kakan ytterligare ca 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Låt kallna i formen.
7. Garnera med citronskivor och servera gärna tillsammans med lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng