Placeholder

Citronmarmelad

Ingredienser

500 g citroner
4 dl vatten
6 dl socker

Gör så här

1. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor. Kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull. Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar.

2. Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock 30 minuter. Häll därefter i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning 15 minuter.

3. Häll upp på burkar och förvara svalt.

Ca 1 l

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.