500 g citroner
4 dl vatten
6 dl socker
1. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor. Kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull. Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar.
2. Tillsätt vatten och koka på svag värme under lock 30 minuter. Häll därefter i sockret, koka upp och låt koka utan lock under omrörning 15 minuter.
3. Häll upp på burkar och förvara svalt.
Ca 1 l
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng