100 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
4 msk russin
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och äggulan och rör tills allt är väl blandat. Tillsätt skal och saft av citron.
3. Blanda mjöl, bakpulver och russin, vänd ned mjölblandningen i smeten och låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
4. Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smord plåt. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt svalna något och sedan kallna på galler. Förvara i lufttäta burkar.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…