100 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
4 msk russin
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och äggulan och rör tills allt är väl blandat. Tillsätt skal och saft av citron.
3. Blanda mjöl, bakpulver och russin, vänd ned mjölblandningen i smeten och låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
4. Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smord plåt. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt svalna något och sedan kallna på galler. Förvara i lufttäta burkar.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng