150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
rivet skal och saft av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Garnering:
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
1 tsk socker
färska jordgubbar
florsocker
citronmeliss
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form, ca 20 cm i diameter och med löstagbar kant.
2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa till en fluffig smet.
3. Tillsätt rivet citronskal, -saft och vaniljsocker. Vispa ihop. Tillsätt smält smör och vetemjöl och vispa på låg hastighet till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
5. Dela på vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med vispgrädde och litet socker och vispa grädden fluffig.
6. Skölj och skiva jordgubbarna. Bred grädden på kladdkakan och toppa med jordgubbar. Pudra över litet florsocker och garnera med citronmeliss.
Ca 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng