Placeholder

Citronkaka med mördegsbotten

Ingredienser

Botten:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
2 normalstora citroner

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop alla torra ingredienser och nyp ihop med kylskåpskallt smör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.

3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills ytan börjar få litet färg.

4. Riv skalet till fyllningen och pressa ur saften i en skål. Vispa ihop ägg och socker och blanda sedan ned vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och -saft. Häll smeten över mördegsbotten och grädda kakan 10 - 12 minuter. Kakan ska vara kladdig, men inte lös. Låt svalna. Skär kakan i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.