Botten:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
2 normalstora citroner
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop alla torra ingredienser och nyp ihop med kylskåpskallt smör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills ytan börjar få litet färg.
4. Riv skalet till fyllningen och pressa ur saften i en skål. Vispa ihop ägg och socker och blanda sedan ned vetemjöl, vaniljsocker, citronskal och -saft. Häll smeten över mördegsbotten och grädda kakan 10 - 12 minuter. Kakan ska vara kladdig, men inte lös. Låt svalna. Skär kakan i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…