Kaka:
150 g smör
0,5 dl grädde
3 ägg
2 dl socker
180 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 - 2 citroner
ca 0,5 dl citronsaft
Crumble:
30 g smör
50 g socker
50 g mjöl
2 msk kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Crumble:
Smält smöret och blanda i resterande ingredienser. Rör ihop till en sandliknande konsistens.
3. Kaka:
Smält smöret, tillsätt grädden och låt svalna. Smörj formen och bröa den med kokosflingor.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt finrivet citronskal, vänd ned smörblandningen och mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
5. Pressa i ca 0,5 dl citronsaft och blanda ned den. Häll smeten i formen och strö över smulorna.
6. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 30 - 40 minuter tills en provsticka är torr vid test. Förvarra kakan i rumstemperatur, gärna med bakformen över för att bevara saftigheten.
7. Glasyr:
Rör ned florsocker i 1 - 2 tsk vardera av citronsaft och vatten till en glasyr som du ringlar över kakan.
1 kaka i en 24 cm form
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng