Placeholder

Citronkaka i långpanna

Ingredienser

7 ägg
5 dl socker
300 g smör
3 dl mjölk
rivet skal av 2 citroner
8,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
4,5 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
300 g färskost
1,5 dl lemon curd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Börja med glasyren. Blanda florsocker, färskost och lemon curd i en skål. Vispa snabbt ihop till en kräm, men vispa inte mer än nödvändigt. Så fort allt är ordentligt blandat är glasyren klar. Täck med plast och ställ i kylen.

3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret och blanda i mjölk och citronskal.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ned de torra ingredienserna, tillsätt smör och mjölk och blanda försiktigt allt till en jämn smet.

5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter. Låt kakan kallna, bred på glasyren och garnera ev med citronskivor och citronmeliss.

20 stora eller 30 mellanstora

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.