7 ägg
5 dl socker
300 g smör
3 dl mjölk
rivet skal av 2 citroner
8,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
4,5 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
300 g färskost
1,5 dl lemon curd
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Börja med glasyren. Blanda florsocker, färskost och lemon curd i en skål. Vispa snabbt ihop till en kräm, men vispa inte mer än nödvändigt. Så fort allt är ordentligt blandat är glasyren klar. Täck med plast och ställ i kylen.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Smält smöret och blanda i mjölk och citronskal.
4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ned de torra ingredienserna, tillsätt smör och mjölk och blanda försiktigt allt till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter. Låt kakan kallna, bred på glasyren och garnera ev med citronskivor och citronmeliss.
20 stora eller 30 mellanstora
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk