Placeholder

Citronkaka efter eget huvud

Ingredienser

225 g rumsvarmt smör
4,5 dl socker
4 små ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
2 dl mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor kakform på 2 l.

2. Vispa det rumsvarma smöret med socker till en krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Rör sedan ned citronskal och vaniljsocker.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ned det i smöräggsmeten. Rör slätt innan du tillsätter mjölken.

4. När all vätska blandats ordentligt med den övriga smeten (försök att inte röra för mycket utan vänd in vätskan) häller du smeten i formen och gräddar kakan på galler på nedersta falsen ca 50 - 60 minuter. Pröva med sticka som ska vara torr.

5. Låt kakan svalna litet innan den stjälps upp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.