225 g rumsvarmt smör
4,5 dl socker
4 små ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
2 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor kakform på 2 l.
2. Vispa det rumsvarma smöret med socker till en krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Rör sedan ned citronskal och vaniljsocker.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ned det i smöräggsmeten. Rör slätt innan du tillsätter mjölken.
4. När all vätska blandats ordentligt med den övriga smeten (försök att inte röra för mycket utan vänd in vätskan) häller du smeten i formen och gräddar kakan på galler på nedersta falsen ca 50 - 60 minuter. Pröva med sticka som ska vara torr.
5. Låt kakan svalna litet innan den stjälps upp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…