Placeholder

Citronglass med kanelkolasås

Ingredienser

1 citron
1,25 dl socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 äggvitor

Kanelkolasås:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk malen kanel

Gör så här

1. Riv av det gula skalet på den tvättade citronen. Pressa ur saften. Blanda skal, saft, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull och sjud på mycket låg värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt den svalna.

2. Vispa grädden och blanda den med äggkrämen.

3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned dem i smeten. Frys glassen minst 6 timmar. Rör om några gånger i början.

4. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning ca 10 minuter tills såsen är simmig. Rör om med jämna mellanrum medan den svalnar.

5. Tina glassen något före serveringen. Servera med kolasåsen och gärna ett ingefärsflarn.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.