1 citron
1,25 dl socker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
Kanelkolasås:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk malen kanel
1. Riv av det gula skalet på den tvättade citronen. Pressa ur saften. Blanda skal, saft, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull och sjud på mycket låg värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt den svalna.
2. Vispa grädden och blanda den med äggkrämen.
3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned dem i smeten. Frys glassen minst 6 timmar. Rör om några gånger i början.
4. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning ca 10 minuter tills såsen är simmig. Rör om med jämna mellanrum medan den svalnar.
5. Tina glassen något före serveringen. Servera med kolasåsen och gärna ett ingefärsflarn.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng