150 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
3 dl socker
1,5 dl färska blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Rör i mjöl, vaniljsocker och socker och sedan ett ägg i taget.
3. Tillsätt citronsaft och -skal, vänd sist ned de färska blåbären och häll smeten i en smord form. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
4. Precis före servering kan du strö över litet färska blåbär. Servera med lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng