125 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1,5 dl filmjölk
1 tsk rivet citronskal
2 msk färskpressad citron
2 - 3 dl blåbär, färska
eller frysta
Citronglasyr:
3 dl florsocker
1 - 2 tsk rivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citron
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 l.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna. Varva ned dem i smeten tillsammans med filmjölken.
3. Tillsätt citronskal och -saft och rör ihop till en jämn smet. Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av blåbären. Häll på resten av smeten och sedan resterande blåbär.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt svalna något i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt svalna.
5. Rör ihop ingredienserna till glasyren, som ska vara tjock men rinnande. Ringla den över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng