Placeholder

Citron- och blåbärskaka

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1,5 dl filmjölk
1 tsk rivet citronskal
2 msk färskpressad citron
2 - 3 dl blåbär, färska
eller frysta

Citronglasyr:
3 dl florsocker
1 - 2 tsk rivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 l.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget, under vispning. Blanda de torra ingredienserna. Varva ned dem i smeten tillsammans med filmjölken.

3. Tillsätt citronskal och -saft och rör ihop till en jämn smet. Häll hälften av smeten i formen och strö över hälften av blåbären. Häll på resten av smeten och sedan resterande blåbär.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt svalna något i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt svalna.

5. Rör ihop ingredienserna till glasyren, som ska vara tjock men rinnande. Ringla den över kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.