3 dl flytande smör
3 dl vatten
7 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 väl mogna bananer
ev litet bananarom
Glasyr:
500 g Philadelphia naturell
5 dl florsocker
skal och saft av 2 citroner
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten.
3. Mosa bananerna och vänd ned dem. Tillsätt bananarom om du vill förstärka banansmaken.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 - 40 minuter. Låt svalna.
5. Rör ihop alla ingredienser till glasyren till en slät smet. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål och skär upp i rutor.
20 - 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…