3 ägg
2 dl socker
2 dl grovt hackade hasselnötter
125 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
2 msk kakao
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vik en folieform till 30 x 30 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten.
2. Blanda äggvitor, socker och nötter i en kastrull och värm på svag värme under omrörning tills det smält ihop. Låt svalna.
3. Rör rumstempererat smör och socker smidigt. Tillsätt ägget och rör om. Blanda i mjöl, hjorthornssalt och kakao och arbeta ihop till en deg.
4. Ställ folieformen på en plåt och platta ut degen i formen. Grädda ca 10 minuter.
5. Bred på nötsmeten och grädda ytterligare ca 10 minuter. Skär upp kakan i 40 bitar innan den kallnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…