275 g smör
4,5 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
1,5 msk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
100 g grovhackad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakpapper i en ugnsform, ca 30 x 20 cm.
2. Grovhacka mandeln. Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och rör i socker, salt, kakao och vaniljpulver. Rör i ett ägg i taget. Tillsätt sist mjölet och blanda väl till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen och strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Den ska inte vara lös och gunga. Låt kallna helt innan du skär upp i rutor.
15 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng