250 g mörk choklad
ca 5 dl florsocker
0,5 dl potatismjöl
1 krm salt
250 g smör
finrivet skal av 3 apelsiner
saft av 1 apelsin
4 ägg
200 g mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 35 x 25 cm, med bakpapper.
2. Hacka den mörka chokladen fint. Blanda florsocker, potatismjöl och salt. Skär smöret i bitar och smält i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt hackad choklad, apelsinsaft och -skal och de torra ingredienserna under omrörning tills smeten är slät.
3. Separera äggen. Låt chokladsmeten svalna något och tillsätt äggulorna. Smeten kan se skuren ut, men kommer att gå ihop när du rör.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned. Blanda väl. Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna helt.
5. Hacka mjölkchokladen fint. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Rör slätt. Häll blandningen över kakan och sätt den i kyl över natten.
6. Skär upp kakan i rutor med en varm kniv och låt gärna bitarna vara litet rumstempererade vid servering.
7. Om du vill kan du lägga på t ex dumlekolor eller hackad apelsinchoklad innan toppingen har stelnat helt.
24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng