3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 nypa salt
2 dl vispgrädde
2 mogna, mosade bananer
ev någon msk florsocker om
bananerna inte är så söta
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt och sikta ned resterande ingredienser. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 5 minuter.
3. Ta ut plåten, sockra ovansidan av kakan, lägg över ett bakplåtspapper och ytterligare en plåt eller ett galler och vänd det hela upp och ned. Dra av bakplåtspapperet och låt kakan svalna under bakduk.
4. Vispa under tiden fyllningen och bred den sedan över kakan, innan du rullar ihop den till en rulltårta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng