Placeholder

Chokladpudding

Ingredienser

1 dl socker
0,5 dl kakao
0,5 dl maizena
0,5 krm salt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
25 g smör

Tips:
Du kan smälta ned 100 g mörk eller
ljus choklad i smeten, men det går
även bra utan.

Gör så här

1. Blanda socker, kakao, maizena och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt. Låt blandningen puttra på medelvärme tills den börjar tjockna. Rör hela tiden, annars bränns det fast.

2. Stäng av direkt när blandningen tjocknat. Tillsätt smöret och rör om ordentligt tills det smält och blandats ut i chokladsmeten.

3. Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas.

4. Låt chokladpuddingen stelna i kylen 1 - 2 timmar före servering, gärna med en klick vispgrädde och bär.

Ca 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr