1 dl socker
0,5 dl kakao
0,5 dl maizena
0,5 krm salt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
25 g smör
Tips:
Du kan smälta ned 100 g mörk eller
ljus choklad i smeten, men det går
även bra utan.
1. Blanda socker, kakao, maizena och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt. Låt blandningen puttra på medelvärme tills den börjar tjockna. Rör hela tiden, annars bränns det fast.
2. Stäng av direkt när blandningen tjocknat. Tillsätt smöret och rör om ordentligt tills det smält och blandats ut i chokladsmeten.
3. Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas.
4. Låt chokladpuddingen stelna i kylen 1 - 2 timmar före servering, gärna med en klick vispgrädde och bär.
Ca 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng