150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Chokladkräm:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 tsk kakao
Garnering:
2 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ned smör och mjölk.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan försiktigt ned dem i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda 10 - 15 minuter.
4. Strö litet socker på ett bakpapper, stjälp upp kakan på det och dra loss det gamla papperet. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar. Låt kakan svalna.
5. Smält smöret till krämen i en kastrull och tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao. Låt koka tills krämen tjocknar, ca 5 minuter.
6. Bred krämen över kakan och strö över kokosflingor. Skär upp kakan i bitar.
Ca 35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…