Placeholder

Chokladmuffins med mjuk nougat

Ingredienser

50 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1,25 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 msk kakao
0,5 msk vaniljsocker
2,5 msk mjölk
25 g mjuk nougat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Använd dubbla muffinsformar.

2. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.

3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Rör till en jämn smet.

4. Fördela smeten i formarna. Dela nougaten i 7 - 8 bitar. Tryck ned dem i smeten så att de täcks. Ställ muffinsformarna i en rund form med låga kanter och grädda 12 - 14 minuter.

7 - 8 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.