Placeholder

Chokladkrämrutor

Ingredienser

Botten:
4 ägg
4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Fyllning:
125 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
75 g mörk blockchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och rör i det varma vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 30 minuter.

3. Blanda ihop fyllningen i en kastrull och sjud under omrörning till en slät men tunn kräm.

4. Dela den varma kakan i 2 delar. Bred långsamt och försiktigt kräm på den ena botten och lägg på den andra. Tryck till och svep in den fyllda kakan i plast. Förvara i kylen och skär upp i lämpliga rutor vid servering.

20 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr