Botten:
4 ägg
4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten
Fyllning:
125 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
75 g mörk blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och rör i det varma vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 30 minuter.
3. Blanda ihop fyllningen i en kastrull och sjud under omrörning till en slät men tunn kräm.
4. Dela den varma kakan i 2 delar. Bred långsamt och försiktigt kräm på den ena botten och lägg på den andra. Tryck till och svep in den fyllda kakan i plast. Förvara i kylen och skär upp i lämpliga rutor vid servering.
20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng