Botten:
4 ägg
4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten
Fyllning:
125 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
75 g mörk blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och rör i det varma vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 30 minuter.
3. Blanda ihop fyllningen i en kastrull och sjud under omrörning till en slät men tunn kräm.
4. Dela den varma kakan i 2 delar. Bred långsamt och försiktigt kräm på den ena botten och lägg på den andra. Tryck till och svep in den fyllda kakan i plast. Förvara i kylen och skär upp i lämpliga rutor vid servering.
20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…