Placeholder

Chokladkräm med passionsfrukt och hallon

Ingredienser

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 äggula
1,5 msk smör
2 tsk vaniljsocker
1 pkt hallon, 250 g,
färska eller frysta

Till servering:
3 passionsfrukter
några hallon
50 g mörk choklad

Gör så här

1. Värm grädden och låt koka någon minut. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg den i grädden. Rör tills chokladen har smält.

2. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan. Rör ned smör och vanilijsocker och fortsätt röra tills smeten är helt slät.

3. Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll upp med chokladkrämen och kyl minst 1 timme. Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.