Placeholder

Chokladkaka med chokladkräm

Ingredienser

100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Kräm:
2 dl grädde
200 g ljus blockchoklad
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten. Tillsätt smöret och häll smeten i formen.

4. Grädda ca 25 minuter och låt kallna, kakan stelnar under tiden.

5. Skär chokladen i bitar. Värm grädden til kokpunkten och ta från värmen. Tillsätt chokladbitar och vaniljsocker och rör om tills det smält. Låt krämen svalna. Häll upp den i en skål och ställ den i kylen. Rör om i den var 10e minut tills den tjocknar.

6. Bred chokladkrämen över kakan och servera med t ex vispad grädde och konserverad frukt.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.