100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Kräm:
2 dl grädde
200 g ljus blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten. Tillsätt smöret och häll smeten i formen.
4. Grädda ca 25 minuter och låt kallna, kakan stelnar under tiden.
5. Skär chokladen i bitar. Värm grädden til kokpunkten och ta från värmen. Tillsätt chokladbitar och vaniljsocker och rör om tills det smält. Låt krämen svalna. Häll upp den i en skål och ställ den i kylen. Rör om i den var 10e minut tills den tjocknar.
6. Bred chokladkrämen över kakan och servera med t ex vispad grädde och konserverad frukt.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk