2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 dl rörsocker eller muscovadosocker
eller 1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör
3 ägg
50 g mörk choklad
Fudgetopping:
150 g mörk choklad
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1. Värm ugnen till 180 grader. Klä en springform, 24 cm, med bakplåtspapper.
2. Lägg alla torra ingredienser till kakan i en bunke och blanda. Tillsätt sedan smält smör, smält mörk choklad och ägg.
3. Vispa ihop smeten med elvisp tills allt är ordentligt blandat. Vispa inte längre än nödvändigt, smeten ska bara blandas ihop.
4. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Förbered fudgen under tiden.
5. Blanda ihop rumsvarmt smör, ej smält, och florsocker i en bunke. Vispa ihop det med elvisp eller kör i mixer. Tillsätt sedan smält choklad och mixa snabbt ihop allting.
6. När kakan har svalnat brer du fudgen över den. Täck formen med plast och låt kakan stelna i kylen minst 1 timme.
7. Kakan klarar sig fint i kylen 8 - 10 timmar före servering.
12 - 14 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng