Placeholder

Chokladfudgekaka

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 dl rörsocker eller muscovadosocker
eller 1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör
3 ägg
50 g mörk choklad

Fudgetopping:
150 g mörk choklad
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader. Klä en springform, 24 cm, med bakplåtspapper.

2. Lägg alla torra ingredienser till kakan i en bunke och blanda. Tillsätt sedan smält smör, smält mörk choklad och ägg.

3. Vispa ihop smeten med elvisp tills allt är ordentligt blandat. Vispa inte längre än nödvändigt, smeten ska bara blandas ihop.

4. Baka mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Förbered fudgen under tiden.

5. Blanda ihop rumsvarmt smör, ej smält, och florsocker i en bunke. Vispa ihop det med elvisp eller kör i mixer. Tillsätt sedan smält choklad och mixa snabbt ihop allting.

6. När kakan har svalnat brer du fudgen över den. Täck formen med plast och låt kakan stelna i kylen minst 1 timme.

7. Kakan klarar sig fint i kylen 8 - 10 timmar före servering.

12 - 14 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr