Placeholder

Chokladfrestelse med apelsinsmak

Ingredienser

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt

Tryffel:
1 dl vispgrädde
1 msk smör
saft och rivet skal av 1 apelsin
150 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en springform med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ägg och socker. Vispa ihop lätt. Blanda ned apelsinskalet.

3. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke. Vänd ned i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda ca 15 - 20 minuter. Var noga med tiden så att kakan blir lagom kladdig och inte för torr.

4. Koka upp grädde, smör och apelsin till tryffeln. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta i grädden. Låt svalna och stelna något.

5. Klä insidan av springformen med plastfolie och bred tryffeln över kladdkakan. Garnera på valfritt sätt. Ställ kallt och låt stelna till servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.