Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Tryffel:
1 dl vispgrädde
1 msk smör
saft och rivet skal av 1 apelsin
150 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en springform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ägg och socker. Vispa ihop lätt. Blanda ned apelsinskalet.
3. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke. Vänd ned i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda ca 15 - 20 minuter. Var noga med tiden så att kakan blir lagom kladdig och inte för torr.
4. Koka upp grädde, smör och apelsin till tryffeln. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta i grädden. Låt svalna och stelna något.
5. Klä insidan av springformen med plastfolie och bred tryffeln över kladdkakan. Garnera på valfritt sätt. Ställ kallt och låt stelna till servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…