Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Tryffel:
1 dl vispgrädde
1 msk smör
saft och rivet skal av 1 apelsin
150 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en springform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ägg och socker. Vispa ihop lätt. Blanda ned apelsinskalet.
3. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke. Vänd ned i kastrullen. Häll smeten i formen och grädda ca 15 - 20 minuter. Var noga med tiden så att kakan blir lagom kladdig och inte för torr.
4. Koka upp grädde, smör och apelsin till tryffeln. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta i grädden. Låt svalna och stelna något.
5. Klä insidan av springformen med plastfolie och bred tryffeln över kladdkakan. Garnera på valfritt sätt. Ställ kallt och låt stelna till servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng