150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl grädde
1 msk honung
1,5 msk socker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör
Hallonsås:
250 g hallon, färska eller frysta
0,5 dl socker
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke och tillsätt smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt det till äggsmeten och blanda noga.
3. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Tryck ned kanterna när kakan är klar, så att den blir jämntjock.
4. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna.
5. Ställ in i kylskåp för att stelna och bred krämen över kakan när den svalnat.
6. Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera den till. Vispad grädde smaksatt med litet apelsin är gott till.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk