Placeholder

Chokladcaféets kladdkaka

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl grädde
1 msk honung
1,5 msk socker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör

Hallonsås:
250 g hallon, färska eller frysta
0,5 dl socker
1 msk koncentrerad apelsinjuice

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke och tillsätt smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Tillsätt det till äggsmeten och blanda noga.

3. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter. Tryck ned kanterna när kakan är klar, så att den blir jämntjock.

4. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna.

5. Ställ in i kylskåp för att stelna och bred krämen över kakan när den svalnat.

6. Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera den till. Vispad grädde smaksatt med litet apelsin är gott till.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.