Placeholder

Choklad- och nougatruta

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl hasselnötter
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 msk kakao

Nougat- och chokladkräm:
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g nougat, gärna 2 Dubbelnougat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 25 x 35 cm.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund. Mal nötterna och blanda dem med vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ned det i smeten och häll den i långpannan. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.

3. Värm vispgrädden och tillsätt chokladen, bruten i mindre bitar. Ta från värmen, tillsätt nougaten och rör om. Låt krämen stå svalt tills den får bredbar konsistens.

4. Bred krämen på kakan och dra ett mönster med en gaffel. Låt krämen stelna i kylen innan kakan skärs upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.