175 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl hasselnötter
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 msk kakao
Nougat- och chokladkräm:
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g nougat, gärna 2 Dubbelnougat
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 25 x 35 cm.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund. Mal nötterna och blanda dem med vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ned det i smeten och häll den i långpannan. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
3. Värm vispgrädden och tillsätt chokladen, bruten i mindre bitar. Ta från värmen, tillsätt nougaten och rör om. Låt krämen stå svalt tills den får bredbar konsistens.
4. Bred krämen på kakan och dra ett mönster med en gaffel. Låt krämen stelna i kylen innan kakan skärs upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…