Placeholder

Choklad- och hallonmuffins

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1,25 dl kakao
30 g smör
2 dl mjölk
1 ägg
200 g djupfrysta hallon
socker till hallonen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och vispa samman ägger med mjölk, Tillsätt det smälta smöret och rör ned allt i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

3. Vänd försiktigt ned de djupfrysta hallonen, men spara några till garneringen och rulla dem i litet socker.

4. Fördela smeten i plåten eller muffinsformarna. Lägg hallonen på toppen. Grädda mitt i ugnen 18 - 20 minuter eller tlils muffinsen känns torra.

5. Låt svalna innan de serveras. De går bra att frysa.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.