120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kokos
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
rivet skal av 2 apelsiner
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget. Vänd ned vetemjöl, kokos, bakpulver och salt. Hacka chokladen grovt och riv apelsinskalet. Blanda ned detta i degen.
3. Rulla in kakdegen i plastfolie till en rulle, 5 cm i diameter, och frys ca 30 minuter. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper ca 10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng