250 g mjukt smör
0,5 tsk salt
1 dl socker
1,5 dl farin
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 äg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
150 g mörk choklad, 70%
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, salt, socker, farin, vnailjsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägg och vispa litet till. Rör ned vetemjöl med bakpulver och forma till en deg.
3. Tillsätt grovhackad choklad. Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen någon timme.
4. Forma 12 bollar av degen och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna gyllene 12 - 15 minuter. Låt svalna på galler.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…