1 kg blandfärs
olivolja
1 finhackad gul lök
2 röda, finhackade chilifrukter
2 finhackade vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 msk oxfond
litet chilisås eller ketchup
salt
peppar
1. Hetta upp oljan i en stekpanna och rör ned hackad chili, lök och vitlök. Bryn tills det är litet glansigt och rör sedan ned köttfärsen. Bryn tills färsen är genomstekt.
2. Rör ned tomatkross, fond, chilisås och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda under tiden du kokar pasta eller vad du vill ha till.
3. Servera med en rejäl klick crème fraîche.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…