Placeholder

Chili con carne

Ingredienser

4 portion

1 gul lök
olja eller smör till stekning
2 vitlökklyftor
200g blandfärs
1 morot
1 dl vatten
1 dl tomatpuré eller chilisås
1 buljongtärning
1 msk chilipulver
1 tsk oregano
2 burkar Heinz baked beans (vita bönor i tomatsås)
chipotle-chili peppar, svartpeppar, salt

Gör så här

1. Skala och hacka lökarna och fräs de i olja i en gryta.

2. Tillsätt blandfärsen och stek den på medel värme. När färsen har fått lite färg, ha i grovriven morot och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.

3. Häll i vattnet och tillsätt tomatpurén, buljongtärningen, chilipulver och oregano. Lägg på lock och låt det sjuda på svag värme i 5-6 minuter.

4. Tillsätt bönorna, rör och koka upp.

5. Krydda av med lite svart peppar, salt och chipotle-chili.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr