500 g potatis, skuren i bitar
2 st rödlökar, skuren i klyftor
250 g broccoli, buketter
3 st vitlöksklyftor, lätt krossade
--
600 g kycklingfilé
--
--
100 g grönkål, delad i bitar
3 dl matyoghurt
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp potatis, rödlök och broccoli och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna på en plåt. Låt rosta mitt i ugnen.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filéerna runt om.
3. Efter att rotfrukterna rostat ca 30 minuter, ta ut dem och ringla över olja och salta. Sänk ugnen till 175 grader och låt kycklingen steka klart i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 72 grader.
4. Pressa de ugnsrostade vitlöksklyftorna ned i yoghurten och smaka av med salt. Salta och massera in olja i grönkålen och strö över rotfrukterna. Servera med kyckling och sås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…