Placeholder

Chicken vegetables

Ingredienser

500 g potatis, skuren i bitar
2 st rödlökar, skuren i klyftor
250 g broccoli, buketter
3 st vitlöksklyftor, lätt krossade
--
600 g kycklingfilé
--
--
100 g grönkål, delad i bitar
3 dl matyoghurt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp potatis, rödlök och broccoli och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna på en plåt. Låt rosta mitt i ugnen.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filéerna runt om.

3. Efter att rotfrukterna rostat ca 30 minuter, ta ut dem och ringla över olja och salta. Sänk ugnen till 175 grader och låt kycklingen steka klart i ugnen tillsammans med rotfrukterna. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 72 grader.

4. Pressa de ugnsrostade vitlöksklyftorna ned i yoghurten och smaka av med salt. Salta och massera in olja i grönkålen och strö över rotfrukterna. Servera med kyckling och sås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.