3 msk olja
1/2 Kumminfrön
1 Lagerblad
2 st kardemumma (grön)
1 svart kardemumma
3 nejlikor
1 kanelstång
1 tsk Korianderfrön
1 tsk Kumminfrön
4 lökar, finhackad
5 tomater, 4 finhackade och 1 hackad (utan kärna)
1 msk vitlökspasta
1 msk ingefärspasta
1 1/2 tsk koriander, mald
1 msk kashmiri chili
1/4 tsk Gurkmeja
Salt
4 msk malda cashewnötter
Ca 10 bitar kycklingtikka (redan tillagad).
1 grön paprika, hackad (mellanstorlek)
1 röd lök, hackad (mellanstorlek)
1 dl Grädde
1/2 tsk Garam masala
2 msk färsk Koriander
1 tsk Limejuice
Fräs i kumminfrön, lagerblad, kardemumma, nejlikor och kanelstång i olja.
Ha därefter i löken och ”Brown the unions”, finhacka 3 tomater
Blanda i vitlök och ingefärspastan och fräs tills de inte är råa längre (någon minut).
Tillaga såsen tills tomaterna har kokats in och är mjuka. Blanda i mald koriander, chili, gurkmeja, salt och fräs en stund.
Ha i cashewnötspastan och fräs till oljan separerar sig på mellanhög värme.
Häll därefter i kycklingen i grytan, ha ev. i kokt vatten till önskad konsistens (ej för vattnig).
Hacka 1 tomat (ej kärna), 1 rå lök och paprikan i ca. 1 cm ”kuber” och rör först ned i löken och därefter tomaten och paprikan.
När den nästan är färdigkokt, rör i grädde, garam masala, koriandern och limejuicen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…