3 st schalottenlökar, finhackade
4 dl arborioris
3 dl torrt vitt vin
1 liter vatten
--
25 g smör, rumsvarmt
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st citron, finrivet skal och saft
1 tsk salt
1 tsk honung
500 g kycklingfilé
--
3 msk grönsaksfond
--
50 g babyspenat
100 g gröna sojabönor
1 kruka basilika
3 dl parmesanost, finriven
1. Sätt ugnen på 200˚. Stek löken mjuk i olja i en stor kastrull. Fräs med riset under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Sätt vattnet till fonden på kokning.
2. Blanda under tiden smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingen i en ugnsform, ringla över olja och salta lätt innan du klickar på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
3. Häll i fonden i kokvattnet, rör om och häll i en tredjedel av vattnet tillsammans med riset. Låt sjuda långsamt tills nästan allt kokat in. Låt vattnet fortsatt sjuda in lite i taget, rör om då och då tills riset har önskad konsistens.
4. Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan i risotton. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…