4 st kycklingfiléer
500 g potatis
--
2,5 dl matgrädde
2,5 msk senap
1 msk honung
1 st vitlöksklyfta, riven
1 st gul lök, riven
0,5 tsk salt
100 g riven ost
250 g cocktailtomater
--
250 g broccoli, buketter
1 dl parmesan, riven
1. Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra kycklingen, bryn i stekpanna till fin färg. Sätt potatisen på kokning.
2. Blanda grädde, senap, honung, lök, vitlök och salt. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och häll över såsen. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 25 min tills kycklingen är klar (~72 grader). Fördela cocktailtomaterna över gratängen efter halva tiden.
3. Koka upp vatten till broccolin, dra bort från plattan och lått broccolin ligga i vattnet 5 minuter. Servera kycklingen med broccolin och toppa med parmesan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…