250 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g Philadelphiaost
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl blåbär till topping
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd muffinsplåt. Ta fram osten så att den hinner mjukna litet.
2. Blanda alla ingredienser till degen. Degen är mjuk men går att hantera. Dela i lika stora bitar och rulla till bollar stora som valnötter. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
3. Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Det är lättast att få den slät genom att använda elvispen. Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllning, ca 1 msk. Toppa med blåbär. Grädda kakorna i mitten av ugnen. Ytan ska se gräddad ut.
4. Låt kallna på galler under bakduk. Använder du muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ned och tar ut kakorna.
5. Förvara dem svalt i låda med lock.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng