Placeholder

Cheesecakebrownies

Ingredienser

Smet:
120 g smör
100 g mörk choklad
2,25 dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kakao
1 nypa salt

Frosting:
200 g Philadelphiaost
0,8 dl socker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en fyrkantig form, 20 x 20 cm, med foliepapper och smörj formen.

2. Smält smör och choklad i en liten kastrull och rör om tills den är slät. Låt svalna.

3. Vispa ihop socker, ägg och vaniljextrakt. Tillsätt chokladblandningen och vispa slätt. Sikta i mjöl, kakao och salt och rör ihop tills allt blandats. Häll smeten i formen.

4. Vispa ihop ost, socker, ägg och vaniljextrakt tills det är slätt. Skeda över cheesecakesmeten på browniesmeten och dra runt med en kniv för att kakan ska bli fint marmorerad när den skärs upp.

5. Grädda ca 35 minuter tills konsistensen är fast. Låt svalna helt innan den skärs upp.

10 - 12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.