Smet:
120 g smör
100 g mörk choklad
2,25 dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kakao
1 nypa salt
Frosting:
200 g Philadelphiaost
0,8 dl socker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en fyrkantig form, 20 x 20 cm, med foliepapper och smörj formen.
2. Smält smör och choklad i en liten kastrull och rör om tills den är slät. Låt svalna.
3. Vispa ihop socker, ägg och vaniljextrakt. Tillsätt chokladblandningen och vispa slätt. Sikta i mjöl, kakao och salt och rör ihop tills allt blandats. Häll smeten i formen.
4. Vispa ihop ost, socker, ägg och vaniljextrakt tills det är slätt. Skeda över cheesecakesmeten på browniesmeten och dra runt med en kniv för att kakan ska bli fint marmorerad när den skärs upp.
5. Grädda ca 35 minuter tills konsistensen är fast. Låt svalna helt innan den skärs upp.
10 - 12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng