Smet:
120 g smör
100 g mörk choklad
2,25 dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kakao
1 nypa salt
Frosting:
200 g Philadelphiaost
0,8 dl socker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en fyrkantig form, 20 x 20 cm, med foliepapper och smörj formen.
2. Smält smör och choklad i en liten kastrull och rör om tills den är slät. Låt svalna.
3. Vispa ihop socker, ägg och vaniljextrakt. Tillsätt chokladblandningen och vispa slätt. Sikta i mjöl, kakao och salt och rör ihop tills allt blandats. Häll smeten i formen.
4. Vispa ihop ost, socker, ägg och vaniljextrakt tills det är slätt. Skeda över cheesecakesmeten på browniesmeten och dra runt med en kniv för att kakan ska bli fint marmorerad när den skärs upp.
5. Grädda ca 35 minuter tills konsistensen är fast. Låt svalna helt innan den skärs upp.
10 - 12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…