Botten:
15 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
2 dl Kesella
2 dl crème fraîche
1 dl gelésocker
Topp:
2 dl gelésocker
5 dl bär, färska eller frysta
4 dl röd saft, utspädd, helst
samma smak som bären
1. Krossa kexen. Smält smöret och blanda i smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.
2. Koka upp 1 dl crème fraîche med gelésockret och låt koka 30 sekunder. Blanda i resten av crème fraîchen och Kesella. Lägg fyllningen i skalet och ställ i kylskåp för att stelna.
3. Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka 30 sekunder. Ta från värmen och låt svalna.
4. Skiva större bär som t ex jordgubbar och lägg bären ovanpå fyllningen. Bred geléet över bären.
5. Förvara i kylskåp före serveringen.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…