Placeholder

Cheddarfylld kalkonfile

Ingredienser

600 g kalkonfilé
250 g fryst bladspenat
2 dl Kvibille® cheddar riven
1 msk sambal oelek
3 msk Arla® Svenskt Smör
2½ dl Kelda® mellangrädde
½ pkt saffran à 0,5 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och krama ur vätskan. Banka ut fileérna till 1 ½ cm tunna skivor och skär en djup ficka längs med filéerna. Blanda spenat, ost och sambal oelek. Fyll filéerna med blandningen och bryn dem i smör. Blanda grädde, saffran, salt och peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.

Serveringsförslag:

Servera med ugnsrostad potatis, morot och smörfräst spenat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr