600 g kalkonfilé
250 g fryst bladspenat
2 dl Kvibille® cheddar riven
1 msk sambal oelek
3 msk Arla® Svenskt Smör
2½ dl Kelda® mellangrädde
½ pkt saffran à 0,5 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och krama ur vätskan. Banka ut fileérna till 1 ½ cm tunna skivor och skär en djup ficka längs med filéerna. Blanda spenat, ost och sambal oelek. Fyll filéerna med blandningen och bryn dem i smör. Blanda grädde, saffran, salt och peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
Serveringsförslag:
Servera med ugnsrostad potatis, morot och smörfräst spenat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng