4 stora eller 8 små filéer
av spätta, flundra eller bergtunga
1 tsk olja eller smör
1 knippe dill
1 citron
Sås:
1 dl riven cheddarost
0,5 dl mjölk eller grädde
2 tsk dijonsenap
2 krm nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda samman ost och mjölk eller grädde till såsen i en kastrull. Låt smälta samman under omrörning på svag värme. Rör i senap och peppar.
3. Skölj och torka av fisken. Lägg den på ett lätt oljat ugnsfat och pensla på såsen. Gratinera 5 - 8 minuter tills fisken är färdig. Fisken är klar när fiskköttet blivit vitt och skivar sig när du känner försiktigt med en gaffel. Överlagad fisk blir smulig och smaklös.
4. Lägg upp fisken på tallrikar. Hacka det mesta av dillen. Spara en kvist per portion.
5. Riv det gula skalet på citronen och strö citron och dill över fisken. Garnera med en dillkvist.
6. Servera gärna med pressad potatis och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng