Placeholder

Cheddarbakad fiskfilé

Ingredienser

4 stora eller 8 små filéer
av spätta, flundra eller bergtunga
1 tsk olja eller smör
1 knippe dill
1 citron

Sås:
1 dl riven cheddarost
0,5 dl mjölk eller grädde
2 tsk dijonsenap
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda samman ost och mjölk eller grädde till såsen i en kastrull. Låt smälta samman under omrörning på svag värme. Rör i senap och peppar.

3. Skölj och torka av fisken. Lägg den på ett lätt oljat ugnsfat och pensla på såsen. Gratinera 5 - 8 minuter tills fisken är färdig. Fisken är klar när fiskköttet blivit vitt och skivar sig när du känner försiktigt med en gaffel. Överlagad fisk blir smulig och smaklös.

4. Lägg upp fisken på tallrikar. Hacka det mesta av dillen. Spara en kvist per portion.

5. Riv det gula skalet på citronen och strö citron och dill över fisken. Garnera med en dillkvist.

6. Servera gärna med pressad potatis och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.