400 g smör
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
5 dl råsocker
8 ägg
6 msk snabbkaffepulver
upplöst i 4 msk varmt vatten
Chokladtäcke:
150 g vit choklad i bitar
60 g smör
6 msk mjölk
4,25 dl farin
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en långpanna, 35 x 40 cm.
2. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och kaffe. Vispa ordentligt med elvisp till en slät smet och skeda sedan över den i långpannan. Jämna till ytan.
3. Grädda ca 20 minuter eller tills kakan höjt sig och känns fast. Låt kakan svalna helt.
4. Häll choklad, smör och mjölk till täcket i en skål över vattenbad och rör tills chokladen smält. Lyft bort skålen från kastrullen och sikta i florsockret. Vispa med elvisp till en slät smet och bred sedan ut den över kakan.
5. Pudra ovansidan med siktad kakao och skär kakan i fyrkanter.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng