Placeholder

Cappuccinorutor

Ingredienser

400 g smör
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
5 dl råsocker
8 ägg
6 msk snabbkaffepulver
upplöst i 4 msk varmt vatten

Chokladtäcke:
150 g vit choklad i bitar
60 g smör
6 msk mjölk
4,25 dl farin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en långpanna, 35 x 40 cm.

2. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och kaffe. Vispa ordentligt med elvisp till en slät smet och skeda sedan över den i långpannan. Jämna till ytan.

3. Grädda ca 20 minuter eller tills kakan höjt sig och känns fast. Låt kakan svalna helt.

4. Häll choklad, smör och mjölk till täcket i en skål över vattenbad och rör tills chokladen smält. Lyft bort skålen från kastrullen och sikta i florsockret. Vispa med elvisp till en slät smet och bred sedan ut den över kakan.

5. Pudra ovansidan med siktad kakao och skär kakan i fyrkanter.

30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr