Placeholder

Cappuccinokräm med vit choklad och jordgubbar

Ingredienser

1 + 2 dl vispgrädde
3 msk starkt flytande kaffe,
helst espresso
1,5 msk farin
2 äggulor
150 g vit choklad
kakao och skivade jordgubbar
till garnering

Gör så här

1. Blanda 1 dl grädde, kaffe, farin och äggulor i en kastrull. Sjud på svag värme. Vispa försiktigt hela tiden tills det blir en tjock kräm.

2. Ta kastrullen från värmen. Grovhacka chokladen och blanda ned den i krämen. Rör tills chokladen smält.

3. Vispa 2 dl grädde löst, men inte för löst då den inte ska vara rinnig. Blanda grädden med chokladkrämen.

4. Häll upp i 4 kaffekoppar och ställ i kylen minst 1 - 2 timmar. Sikta över kakao och garnera med skivade jordgubbar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.