Sallad:
1 kg färskpotatis
4 färdigkokta majskolvar
400 g grillad paprika på
burk i marinad
1 huvud romansallad
2 rödlökar
Dressing:
0,5 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk malen spiskummin
1 krm malen kanel
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 tsk japansk soya
2 tsk olivolja
1. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna. Dela potatisen på mitten. Skär majskolvarna i 3 bitar och stek den i en grillpanna med litet olivolja. Salta och peppra. Låt svalna. Skär salladen i stora bitar. Skala och strimla löken.
2. Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål. Häll bort det mesta av marinaden från paprikan och blanda om.
3. Skala och finhacka lök och vitlök till dressingen. Lägg i en liten skål och tillsätt tomatpuré, vinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, soya och olja. Vispa ihop och blanda ned i salladen.
4. Låt gärna stå och dra en stund före servering.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng