Placeholder

Cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis

Ingredienser

Sallad:
1 kg färskpotatis
4 färdigkokta majskolvar
400 g grillad paprika på
burk i marinad
1 huvud romansallad
2 rödlökar

Dressing:
0,5 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk malen spiskummin
1 krm malen kanel
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 tsk japansk soya
2 tsk olivolja

Gör så här

1. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna. Dela potatisen på mitten. Skär majskolvarna i 3 bitar och stek den i en grillpanna med litet olivolja. Salta och peppra. Låt svalna. Skär salladen i stora bitar. Skala och strimla löken.

2. Lägg potatis, majs, sallad och lök i en stor salladsskål. Häll bort det mesta av marinaden från paprikan och blanda om.

3. Skala och finhacka lök och vitlök till dressingen. Lägg i en liten skål och tillsätt tomatpuré, vinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, soya och olja. Vispa ihop och blanda ned i salladen.

4. Låt gärna stå och dra en stund före servering.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr