Placeholder

Butternutspumpasallad med grönkål

Ingredienser

2 kg butternutpumpa
0,5 dl olivolja
4 rivna klyftor vitlök
200 g grönkål
150 g getost eller fetaost
salt
svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan och ta bort kärnhuset. Dela pumpan i klyftor, (i samma storlek som klyftpotatis).
Lägg pumpan på ett bakplåtspapper. Ha i vitlöksklyftorna, olivolja, salt och peppar och rör om.
Baka i ugnen i ca 20 min.
Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna. Massera grönkålen med 1-2 msk olivolja. Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.
Ta ut plåtarna. Smula osten och den krispiga grönkål över pumpan och servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.