2 kg butternutpumpa
0,5 dl olivolja
4 rivna klyftor vitlök
200 g grönkål
150 g getost eller fetaost
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan och ta bort kärnhuset. Dela pumpan i klyftor, (i samma storlek som klyftpotatis).
Lägg pumpan på ett bakplåtspapper. Ha i vitlöksklyftorna, olivolja, salt och peppar och rör om.
Baka i ugnen i ca 20 min.
Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna. Massera grönkålen med 1-2 msk olivolja. Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.
Ta ut plåtarna. Smula osten och den krispiga grönkål över pumpan och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…