150 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
Täcke:
200 g cream cheese
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form.
2. Smält smör och choklad i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg pösigt. Rör ned chokladsmeten, tillsätt mjöl och vaniljsocker, blanda till en slät smet och häll den i formen.
3. Vispa ihop cream cheese-täcket i en separat skål. Häll den över chokladsmeten och dra några tag i smeten med en kniv, så det blandas lätt. Tryck försiktigt ned hallonen.
4. Grädda ca 20 minuter och låt svalna. Låt stå i kylen ett par timmar och skär upp i ca 15 rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng