Placeholder

Britt-Maries kanelkaka

Ingredienser

50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering:
0,5 dl socker
1 msk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät, rund form, ca 1,5 liter.

2. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Häll detta i äggvispet växelvis med smörblandningen. Häll hälften av smeten i kakformen.

3. Blanda socker och kanel och strö hälften av blandningen i formen. Häll i resten av smeten och strö över resten av sockerblandningen.

4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt den stå kvar i formen en stund.

5. Stjälp upp kakan på ett galler och vänd den så att kanelskiktet kommer överst. Låt kallna.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.