50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
0,5 dl socker
1 msk malen kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät, rund form, ca 1,5 liter.
2. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Häll detta i äggvispet växelvis med smörblandningen. Häll hälften av smeten i kakformen.
3. Blanda socker och kanel och strö hälften av blandningen i formen. Häll i resten av smeten och strö över resten av sockerblandningen.
4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt den stå kvar i formen en stund.
5. Stjälp upp kakan på ett galler och vänd den så att kanelskiktet kommer överst. Låt kallna.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk